O Plukon

Plukon Food Group jest jednym z największych graczy na rynku mięsa drobiowego w Europie i dostarcza produkty drobiowe oraz gotowe do spożycia posiłki wiodącym europejskim partnerom w sektorze żywności. Dzięki 27 oddziałom w szóstka krajach i ponad 6.500 pracowników jesteśmy międzynarodowym liderem w zakresie przekładania potrzeb konsumentów na innowacyjne produkty, koncepcje i rozwiązania hodowlane.

Fakty i liczby

Plukon Food Group posiada jedenaście zakładów uboju drobiu oraz siedem zakładów przetwórstwa i pakowania w Holandii, Niemczech, Belgii, Francji, Hizpania i Polsce, gdzie co tydzień 9 milionów kur jest poddawanych ubojowi i przetwórstwu. W 2019 roku obrót firmy wyniósł 1,8 miliarda euro.

Ambicje

Plukon chce być najbardziej elastycznym, wydajnym, innowacyjnym i opierającym się na wiedzy producentem mięsa drobiowego i posiłków w Europie. Chcemy to osiągnąć, działając w oparciu o nasze podstawowe wartości: innowacyjność, realistyczne podejście i odpowiedzialność. Biorąc innowacyjność za punkt wyjścia, życzenia konsumentów za kompas i pamiętając o naszym środowisku, opracowujemy przyszłościowe rozwiązania żywnościowe zgodnie z obietnicą Forward Food Solutions. Plukon Food Group to centrum wiedzy w dziedzinie mięsa drobiowego i, wychodząc z tego założenia, nadal chcemy się rozwijać pod względem jakości, wydajności i rentowności.

Nasze kluczowe wartości

Menu